Logo 50 jaar Stellingwerver schrieversronte

Stichting Stellingwarver Schrieversronte

Instituut veur Stellingwarver tael en kultuur, mit historisch en volkskundig archief

Ni’js

Lezing Friese Waeterlinie 1672-1673 in Else

Op uutneudiging van de organiserende warkgroep Friese Waeterlinie zal zaoterdagmiddag 24 juni de lezingenreeks over de Herdenking Rampjaor Friese Waterlinie 1672-1673 veerder gaon. Disse lezing zal holen wodden in de grote zael van ’t Anker in Else en begint om 15.00 ure.

Gaast veur disse middag is zelfstaandig sociaol-geograaf en historisch onderzuker dr. Meindert Schroor uut Liwwadden. Hi’j geft een lezing mit ‘n inleiding over de anvullende historische feiten en gegevens uut de Noordelike archieven die hi’j daor opdaon het.  Onlaanks verscheen ien en aander in zien ni’je boek “Grensland Stellingwarf”, duizend jaar  grenzen op het snijvlak van Friesland met Drenthe en Overijssel. Uutgangspunt van dit boek bin de greenzen van et Stellingwarver laand mit de bovennuumde perveensies.

De uutgever van et boek “Grensland-Stellingwerf”, de Stellingwarver Schrieversronte in Berkoop zorgt erveur dat et pas verschenen boek disse middag te koop is. Het boek het een hard kaft, telt 160 bladzieden en kost € 19,50. Ok is et boek te koop in de boekhaandels in de Stellingwarven mar ok te bestellen bi’j de Schrieversronte in Berkoop: www.stellingwarfs.nl of telefonisch 0516-451108.                                                                                 

De toegang veur disse lezing is gratis