Logo 50 jaar Stellingwerver schrieversronte

Stichting Stellingwarver Schrieversronte

Instituut veur Stellingwarver tael en kultuur, mit historisch en volkskundig archief

Stellingia

Stellingia is de webstee van et Kenniscentrum van de Stichting Stellingwarver Schrieversronte in Berkoop. Dat Kenniscentrum is ét centrum in Stellingwarf daor arg veul an (historische) onderwarpen beweerd wodden. Iederiene kan, nao ofspraoke, een bezuuk brengen an dat centrum.

Vanof 15-01-2014 kan iederiene ok gebruuk maeken van Stellingia, et digitaole Kenniscentrum. Op die dag bin van et tiedschrift De Ovend de jaorgangen van veur 2011 plaetst. Ok de deurzuukbere pdf’s van een flink tal, meerst uutverkochte, boeken bin plaetst. Butendat is ok al veul onderwiesmateriaol veur et basisonderwies opneumen.

Een grote groep vri’jwilligers zorgt veur et veerdere digitaliseren van alle materiaol dat in et Kenniscentrum opsleugen is. Elke maond zullen ni’je pdf’s, mar ok eer materiaol op de webstee plaetst wodden.

Dokementaosiecentrum; et gebruuk

De inhoold van et dokementaosiecentrum is onderverdield in verschillende mappen. Deur op ‘e mappen te klikken ziej’ de onderliggende mappen en kuj’ de bi’jheurende stokken lezen. Ie kun de dokementen ok downloaden van de webstee.
Deur in de zuukbalke een naeme of onderwarp te plaetsen, koj’ bi’j de dokementen terechte die aj’ inkieken willen.

Stellingwarfs woordeboek

Direct op zoek naar een woordbetekenis? Bekijk dan de link hiernaast. Voor eigen gebruik downloaden mag! Gebruik voor het zoeken Ctrl + F om snel te vinden. Dus: tik het woord in. Zoeken door te scrollen gaat ook goed. Let op: woorden die in het Stellingwarfs net zo zijn als in het Nederlands vind je in dit handwoordenboek niet. Daarvoor is het uitvoerige ‘Stellingwarfs Woordeboek’ geschikt, te vinden op www.stellingia.nl. De papieren versie van het Verklarend Handwoordenboek Stellingwarfs-Nederlands is goed leverbaar, en te bestellen in de webshop.